Invitation Seminar 10.04.2013 in Steinfurt

10 04-2013

UITNODIGING seminar Groen Gas 10 april 2013 in Steinfurt

UITNODIGING

 

We nodigen u van harte uit om ons seminar bij te wonen dat op 10 april 2013 gehouden zal worden in Steinfurt. Het seminar zal plaatsvinden in het kader van het INTERREG Groen Gas programma en zal als thema hebben:

 

Nieuwe aanzetten ter optimalisatie van de biogaswinning.

 

Binnen het Groen Gas project werken bedrijven, onderzoeksinstituten en overheden samen om knelpunten in de waardeketen van groen gas op te lossen. In het totaal werken 63 partijen in 18 projecten samen om innovatieve oplossingen aan te dragen. Door grensoverschrijdende samenwerking willen de partijen de productie en inzet van  groen gas gaan versnellen.

 

De kosten van groen gas zijn nog steeds hoog. Een groot daal van  de projectactiviteiten zijn daarom gericht op het verhogen van de efficiency van het vergistingsproces, het mee kunnen vergisten van alternatieve reststromen en het verminderen van de productiekosten. In het seminar zullen presentaties zijn van vooraanstaande aanzetten in Duitsland en Nederland op dit gebied die al resultaten beginnen af te werpen.

 

Het seminar zal gehouden worden in de Bagno. Dit is een prachtige oude concertzaal, een van de oudste van Europa, en ligt in de kasteeltuin van het huis van Burgsteinfurt. Vooral in het voorjaar is dit een schitterende en inspirerende locatie. Ziehttp://de.wikipedia.org/wiki/Steinfurter_Bagno.

 

Na de bijeenkomst wordt een lunch aangeboden bij de FHM (ca. 10 minuten rijden). Daarna is er een afsluiting met een bezoek aan het laboratorium.

 

10.00  u opening door bArt Bageman, projectleider Groen Gas project

10.10 u  het belang van optimalisatie van de biogaswinning, door Frans Feil, BEON (NL)

10.20  u verwerking en vergisting van suikerbieten met de “Plurry-Maxx” Alfred van den Berg, RÖRING (D)
10.45     Verkorting van hydrolyse fase met “Beta-Process” Cees van Loon, DSD Betaprocess (NL)
11.10 u pauze met koffie en barok blokfluitmuziek van Sanna van Elst (NL/D)

11.40 u presentatie Mariken van der Giessen (HoSt) over efficiency verbetering vergisting (NL)

12.05 u presentatie Prof Wetter (FHM) over optimalisatie van biogaswinning (D/NL)

12.30 u afsluiting door 3N

13.00 u lunch FHM

14.00 u rondleiding door het laboratorium van FHM

15.00 u afsluiting

 

Presentaties zullen worden gehouden in eigen taal, met sheets vertaald in Duits of Nederlands.

 

Bij de seminarlocatie is zeer ruime parkeergelegenheid. Wel is parkeergeld verschuldigd. Voor routebeschrijving zie: http://www.bagno-konzertgalerie.de/
 

Er is geen toegangsgeld verschuldigd. Deelnemers aan het Groen Gas project worden aangemoedigd aanwezig te zijn op het seminar. Gasten zijn van harte welkom. Aanmeldingen graag bij:

Terug naar de agenda